Η υπηρεσία smartwatt είναι διαθέσιμη για όλους, ανεξάρτητα από το εάν είστε πελάτης της WATT+VOLT ή όχι. Δείτε τον τιμοκατάλογο των προϊόντων μας παραπάνω ή στο www.smartwatt.gr

Ναι, μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας μέσω του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή επιλέγοντας WebApp Login από το μενού.

H εγκατάσταση των "έξυπνων" συσκευών είναι πολύ απλή και εύκολη. Βρείτε τα Manual/εγχειρίδια χρήσης των "έξυπνων" συσκευών στο www.smartwatt.gr. Στην περίπτωση του Έξυπνου ρελέ, κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιείται η εγκατάσταση του μέσω ηλεκτρολόγου.

Για ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων επιλέγουμε "Μενού", στη συνέχεια "Ρυθμίσεις" και από εκεί ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις, καθώς και ρυθμίσεις σχετικές με αυτές.

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στις ειδοποιήσεις της συσκευής (κινητό/tablet), ανάλογα με το μοντέλο, και συγκεντρωτικά εντός της εφαρμογής από το "Μενού" επιλέγοντας το "Ειδοποιήσεις".

Όχι, το Gateway ενημερώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει κάποια νέα έκδοση λογισμικού, εφόσον είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το δίκτυο. Αντίστοιχα, η εφαρμογή θα ενημερώνεται είτε αυτόματα, είτε κατόπιν δική σας έγκρισης, εάν και εφόσον υπάρχει νεότερη έκδοση διαθέσιμη. Αν δεν γίνει Update στην εφαρμογή, η υπηρεσία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Καλό, όμως, θα ήταν να υπάρχει πάντα ενημερωμένη η τελευταία έκδοση.

Ναι. Στην αρχική σελίδα του κάθε χώρου που έχετε ορίσει, θα βρείτε όλες τις συσκευές που έχετε εγκαταστήσει.

Φυσικά, αρκεί να προσθέσετε δεύτερο Gateway στην τοποθεσία που θέλετε να παρακολουθείτε. Θα χρειαστείτε πρόσθετο Gateway και αντίστοιχα επιπλέον συσκευές για την κάθε τοποθεσία. Η κάθε τοποθεσία απαιτεί ξεχωριστό Gateway που θα προσθέσετε.

Ναι, οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται στο κινητό σας, όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμα και όταν απουσιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από το σπίτι εγκατάστασης του Gateway και των "έξυπνων" συσκευών.

Η μέγιστη εμβέλεια είναι από 10 έως 20 μέτρα. Πέραν των 20 μέτρων, πρέπει να προμηθευτείτε επιπλέον συσκευή Gateway (Π.χ. αλλαγή ορόφου, εξωτερικοί χώροι κτλ.)

 1. Άνεση στην καθημερινότητα
 2. Ασφάλεια, έλεγχος και προστασία
 3. Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας

Για να λειτουργήσει η υπηρεσία smartwatt θα πρέπει:

 • Να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο
  1. Ελεύθερη θύρα Ethernet. 
  2. Μόνιμη σύνδεση, χωρίς διακοπές. 
 • Να έχετε SmartPhone ή Tablet
  1. Συσκευές iOS (iphone 5s και πάνω και έκδοση iOS 8.0 και πάνω). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Αpp Store.
  2. Συσκευές Android (έκδοση 4.0 και πάνω) . Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store.

Από το Μενού επιλέγουμε "Συσκευές" για να τις δούμε όλες, στη συνέχεια επιλέγουμε αυτή της οποίας θέλουμε να αλλάξουμε το όνομα, μετά επιλέγουμε "Πληροφορίες" (πάνω δεξιά στην οθόνη) και επεξεργαζόμαστε το όνομα της εν λόγω συσκευής απλά πατώντας επάνω του (εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή).

Έχοντας ανοιχτή την εφαρμογή smartwatt, επιλέγετε "Μενού" (τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω αριστερά στην οθόνη), και στη συνέχεια επιλέγετε "Ο λογαριασμός μου".

Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε Όνομα, Επώνυμο, e-mail, Κωδικό πρόσβασης για σύνδεση στην εφαρμογή, ή μπορείτε να κάνετε έξοδο από την εφαρμογή.

Επιλέξτε "μενού" και κατόπιν "συσκευές" και επιλέξτε τη συσκευή που επιθυμείτε.

Από το Μενού επιλέγουμε "Τοποθεσίες/Χώροι" και εμφανίζονται οι χώροι που έχουμε προσθέσει (πχ Σπίτι, γραφείο).

Για να προσθέσουμε ένα χώρο επιλέγουμε το + (πάνω δεξιά στην οθόνη).

Για επεξεργασία ή διαγραφή ενός χώρου, επιλέγουμε το όνομά του και εμφανίζονται οι λεπτομέρειες (όνομα, εικόνα, διεύθυνση, δωμάτια που έχουμε προσθέσει και τα οποία μπορούμε να διαγράψουμε, τα gateways που έχουμε προσθέσει, καθώς και η επιλογή Διαγραφής της τοποθεσίας.

Πηγαίνοντας στο "Μενού", επιλέξτε το πεδίο "Συσκευές" για να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες.

Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να απενεργοποιηθεί το Gateway, οπότε και να παύσει η λειτουργία της υπηρεσίας και των "έξυπνων" συσκευών για ένα χρονικό διάστημα και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα απενεργοποιηθεί το Gateway, οπότε και θα παύσει η λειτουργία της υπηρεσίας και των "έξυπνων" συσκευών για ένα χρονικό διάστημα και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Όταν δεν υπάρχει σήμα internet, δε μπορεί να λειτουργήσει το mobile application και επομένως και η λειτουργία της υπηρεσίας και των "έξυπνων" συσκευών.

Με την Έξυπνη πρίζα μπορείτε να ανοίξετε/κλείσετε μία συσκευή εξ' αποστάσεως (μέσω της mobile εφαρμογής) και να δείτε άμεσα την κατανάλωση της συσκευής που συνδέεται στην πρίζα. Μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή που θέλετε να μετατρέψετε σε "έξυπνη", η οποία δεν υπερβαίνει σε κατανάλωση τα 2200W. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοιγοκλείνετε από μακριά την καφετιέρα, την τοστιέρα και το ηλεκτρικό σίδερο, κάνοντας την καθημερινότητά σας ευκολότερη.

Με τον Αισθητήρα διαρροής και θερμοκρασίας, μπορείτε να ενημερώνεστε με ειδοποίηση στο κινητό σας, για τυχόν διαρροές στο σπίτι σας, π.χ. εάν πλημμύρισε το πλυντήριο, εάν έσπασε ο σωλήνας του νεροχύτη.

Με τον Αισθητήρα κίνησης μπορείτε να ελέγξετε εάν υπάρχει κίνηση στον χώρο του σπιτιού σας που σας ενδιαφέρει ή μπορείτε να δείτε αν κινείται κάτι στο σπίτι σας ενώ λείπετε.  Για παράδειγμα, αν κάποιος ανοίξει το συρτάρι σας, λαμβάνετε ειδοποίηση. Αν κάποιος μετακινήσει τα κοσμήματά σας, σας ενημερώνει. Αν κάποιος εισέλθει στο σπίτι σας ή το κατοικίδιό σας μετακινηθεί σε άλλο χώρο του σπιτιού σας, μπορείτε να λάβετε ειδοποίηση.

Με τον Αισθητήρα πόρτας-παραθύρου μπορείτε να ελέγξετε εάν κάποιος μπήκε στο σπίτι σας ενόσω λείπετε ή βρίσκεστε σε άλλο χώρο του σπιτιού σας. Λαμβάνετε ειδοποίηση αμέσως μόλις ανοίξει η πόρτα ή το παράθυρο. Ο αισθητήρας τοποθετείται σε οποιαδήποτε ανοικτή επιφάνεια κοντά σε πόρτα ή παράθυρο.

Με τον  Αισθητήρα υγρασίας και θερμοκρασίας  μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίπεδο της υγρασίας αλλά και της θερμοκρασίας στο σπίτι σας, μέσω ειδοποίησης που θα λάβετε στο κινητό σας.

To Έξυπνο ρελέ σας δίνει την δυνατότητα, μεταξύ άλλων να ανοιγο-κλείσεται τον θερμοσίφωνα σας από όπου και εάν βρίσκεστε. Για παράδειγμα, έχετε ξεχάσει το θερμοσίφωνα αναμμένο; Εύχεστε να ήταν ζεστό το νερό στο σπίτι σας, όταν εσείς το θέλετε; Αναρωτιέστε αν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρική σας κουζίνα, ενώ απουσιάζετε από το σπίτι; Θέλετε να μετρήσετε την κατανάλωση του θερμοσίφωνα, της ηλεκτρικής κουζίνας και ολόκληρου του σπιτιού σας; Εγκαθιστώντας το Έξυπνο ρελέ στον ηλεκτρολογικό σας πίνακα αποκτάτε τη δυνατότητα να ρυθμίζετε την ηλεκτρική κατανάλωση στο σπίτι σας και με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομείτε ακόμη περισσότερα χρήματα.

Είναι οι ενημερώσεις για την αλλαγή κατάστασης μιας "έξυπνης" συσκευής. Ενημερώνεστε ανά πάσα στιγμή αν μία συσκευή είναι ανοιχτή ή κλειστή, αν υπάρχει κίνηση ή διαρροή στο σπίτι και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια έχετε ρυθμίσει, ανάλογα κάθε φορά με το ποιες "έξυπνες" συσκευές έχετε εγκαταστήσει.

Οι "έξυπνες" συσκευές είναι μικροσυσκευές που συνδέονται με το Gateway ασύρματα, με τη βοήθεια της Mobile εφαρμογής που σας προσφέρουμε δωρεάν.  Ελέγχονται και συντονίζονται μέσα από αυτή την εφαρμογή υποστηρίζοντας διαφορές λειτουργίες, όπως άνοιγμα/κλείσιμο παροχής ηλεκτρισμού, έλεγχο κίνησης και θερμοκρασίας, έλεγχο φωτισμού μέσω Έξυπνης λάμπας καθώς και έλεγχο διαρροής νερού και υγρασίας.

Οι "Κανόνες" είναι οι ρυθμίσεις που ορίζει ο χρήστης για κάθε έξυπνη συσκευή ή για συνδυασμό τους.
Δηλαδή μπορεί να ορίσει για παράδειγμα ότι εάν μια συσκευή σε κάποιο δωμάτιο έχει μία κατάσταση, τότε ανά εύλογο  χρόνο μια άλλη συσκευή θα αποκτήσει μία συγκεκριμένη κατάσταση ή/και θα λάβει μια ειδοποίηση σύμφωνα με τον χρόνο που επιθυμεί. Οι κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν για ένα ή παραπάνω από τα διαθέσιμα σενάρια.

Τα "Σενάρια" είναι καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται ο χρήστης, δηλαδή είτε είναι στο σπίτι, είτε εκτός σπιτιού, είτε σε διακοπές.
Σύμφωνα με τις καταστάσεις αυτές, μπορεί να ορίσει τις ειδοποιήσεις που θα λάβει για τις διασυνδεδεμένες "έξυπνες" συσκευές (μέσω των κανόνων) στην κάθε περίπτωση, δηλαδή άλλες όταν είναι σπίτι, άλλες όταν είναι σε διακοπές κλπ.

Το smartwatt είναι μία πρωτοποριακή υπηρεσία που σας δίνει την δυνατότητα να ελέγχετε το σπίτι σας. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει τον απόλυτο έλεγχο και την παρακολούθηση, μεταξύ άλλων, του φωτισμού, των πριζών, της θερμοκρασίας και της κίνησης στο σπίτι σας. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει διαρροές νερού. Έτσι, το smartwatt δημιουργεί νέες δυνατότητες άνεσης, εξοικονόμησης ενέργειας, ασφάλειας και προστασίας στο σπίτι.

Το smartwatt συνδυάζει τον απόλυτο έλεγχο και παρακολούθηση του σπιτιού σας αλλά και τη διαχείριση της ηλεκτρικής σας κατανάλωσης, από μία και μόνο εφαρμογή, από όπου κι αν βρίσκεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να σβήσετε τα φώτα του σπιτιού σας, να ανάψετε το θερμοσίφωνα ή ακόμα να αναβοσβήσετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας, ενώ εσείς λείπετε από το σπίτι σας.

Η mobile εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά και tablet (iOS, Android) και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από τα  App Store ή το Google Play Store.

Με την εφαρμογή smartwatt, ο χρήστης ειδοποιείται κάθε φορά για τις ενέργειες που συμβαίνουν στο σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη τους προκαθορισμένους κανόνες που έχει θέσει ξεχωριστά ο κάθε χρήστης.

Με την Έξυπνη λάμπα έχετε τον απόλυτο έλεγχο του φωτισμού του σπιτιού σας, αναβοσβήνοντας από μακριά τα φώτα.

Φύγατε από το σπίτι και ξεχάσατε τα φώτα αναμμένα; Μπείτε στην εφαρμογή δείτε ποια φώτα έχετε ξεχάσει και απλά σβήστε τα! Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε στο σπίτι σας και να χαλαρώσετε με τις Έξυπνες λάμπες RGBW. 

Η υπηρεσία smartwatt περιλαμβάνει το Gateway και τις "έξυπνες" συσκευές. Πιο αναλυτικά:

Το Gateway είναι το "κέντρο ελέγχου" όλων των "έξυπνων" συσκευών smartwatt. Με το Gateway μπορείτε να συνδέσετε όλες τις συσκευές σας με το κινητό σας τηλέφωνο μέσω εφαρμογής που σας προσφέρουμε δωρεάν. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανάβετε τα φώτα, να σβήνετε το θερμοσίφωνα, να κλείνετε την καφετιέρα, να ελέγχετε την κίνηση ή την υγρασία στο χώρο, να προφυλάσσεστε από τυχόν διαρροή νερού! 

Για να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε "έξυπνη" συσκευή προϋπόθεση είναι να έχετε συνδέσει το Gateway με το ίντερνετ του σπιτιού σας και να έχετε εγκαταστήσει το application που σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν στο κινητό σας (συσκευές iOS iphone 5s και πάνω και έκδοση iOS 8.0 και πάνω και συσκευές Android έκδοση 4.0 και πάνω) 

Οι "έξυπνες" συσκευές που είναι συμβατές προς το παρόν με το Gateway είναι οι:
 - Έξυπνη πρίζα 
 - Έξυπνο ρελέ 
 - Έξυπνη λάμπα + Έξυπνη λάμπα RGBW
 - Αισθητήρας κίνησης
 - Αισθητήρας πόρτας-παραθύρου
 - Αισθητήρας διαρροής και θερμοκρασίας
 - Αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας 

Το Gateway και οι "έξυπνες" συσκευές έχουν εγγύηση 2 ετών από τον κατασκευαστή από την ημερομηνία αγοράς.

Λυπούμαστε, η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για συσκευές με λογισμικό iOS (συσκευές iphone 5s και πάνω και έκδοση iOS 8.0) ή Android (συσκευές έκδοση 4.0 και πάνω). Στο μέλλον εξετάζεται η ανάπτυξη της εφαρμογής και για συσκευές με άλλο λειτουργικό.

Η μόνη ελάχιστη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ένα Gateway, που είναι το κεντρικό σύστημα διαχείρισης, και τουλάχιστον μια "έξυπνη" συσκευή. Η βέλτιστη λειτουργία της υπηρεσίας έγκειται στη χρήση όλων των "έξυπνων" συσκευών.

Ευτυχώς το Gateway μπορεί να υποστηρίξει όσες "έξυπνες" συσκευές επιθυμείτε από τη γκάμα των συσκευών που εμπορευόμαστε.

Η τοποθέτηση γίνεται πολύ απλά, μπορείτε να συμβουλευτείτε το Manual/εγχειρίδιο χρήσης που βρίσκεται μέσα σε κάθε συσκευή. Παρόλα αυτά, και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση του Έξυπνου ρελέ, προτείνουμε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό μας συνεργάτη ηλεκτρολόγο. Στο site www.smartwatt.gr μπορείτε να βρείτε προτεινόμενο τρόπο για αγορά με εγκατάσταση μέσω ηλεκτρολόγου.

Όχι, παρέχεται δωρεάν στο App Store (για συσκευές iOS iphone 5s και πάνω και έκδοση iOS 8.0 και πάνω) και στο Google Play Store (για συσκευές Android, έκδοση 4.0 και πάνω).

Η υπηρεσία κοστίζει 3,99€/ μήνα. Αν δεν είστε πελάτης WATT+VOLT η αγορά της υπηρεσίας πραγματοποιείται με την αγορά του Gateway από το eshop στο smartwatt.gr, προκαταβάλλοντας το ποσό των 3,99*12=47,88. Αν είστε πελάτης WATT+VOLT η εξόφληση της υπηρεσίας γίνεται με την καταβολή των 12 ισόποσων δόσεων του 3,99€, μηνιαίως στο λογαριασμό ρεύματος WATT+VOLT. 

Όχι, το Gateway τροφοδοτείται συνεχώς από το USB καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με το router, ενώ οι "έξυπνες" συσκευές έχουν μπαταρία μεγάλης διάρκειας (2 ετών). Οι μπαταρίες συμπεριλαμβάνονται στις συσκευασίες.